Over 70 personer deltok på frokostseminar om LEAN og ledelse

image description

Til sammen var nærmere 40 virksomheter representert da Storform arrangerte frokostseminar med tittelen ”LEAN, ledelse og kontinuerlig forbedring” onsdag denne uken.

– Utrolig gøy at vi ble så mange. Vi måtte stenge påmeldingen mandag og det sier jo noe om at temaet engasjerer mange, sier daglig leder i Storform, Hanne Holvik fornøyd.

På seminaret delte HR direktør i Kristiansand Dyrepark, Sofie E. Ringen og Business Director Quartz i Elkem, Jan Magne Larsen av sine erfaringer med implementering av LEAN. Ledelse, medvirkning og viktigheten av å forstå hvorfor man skal jobbe med LEAN gikk igjen hos begge.

– Det er spennende å høre to aktører fra så ulike bransjer si noe om hvordan de jobber med de sammen temaene, og jeg tror mange i salen kunne relatere seg til det som ble sagt. Vi har tro på erfaringsutveksling og satser på flere faglige frokostseminar fremover, sier Hanne.

 

Jan Magne Larsen, Business Director Quartz hos Elkem, Hanne Holvik, daglig leder i Storform og Sofie E. Ringen, HR direktør i Kristiansand Dyrepark.

 

Lean forbindes gjerne med bilprodusenten Toyota og har lenge blitt sett på som noe som var forbeholdt industri- og produksjonsbedrifter, men de siste årene har stadig flere fått opp øynene for tankegodset og filosofien bak LEAN og kontinuerlig forbedring.

– Hvis man ikke har fokus på å kontinuerlig forbedre seg så blir man fort hengende etter. I en stadig mer global og digital verden går endringstakten fort og de som ikke makter å omstille seg raskt nok blir utkonkurrert, sier Hanne.

Storform jobber med ledelse og kontinuerlig forbedring og har gjennom de siste ti årene skolert over 500 ledere i både privat og offentlig sektor.

– Vi møter stadig ledere som jobber med endring og forbedringsarbeid, men som sliter med å få medarbeiderne med seg. Faktisk tyder studier på at kun 10 % av de som starter med implementering av LEAN lykkes. Her er ledelse og kultur sentralt, og det er vår tilnærming til feltet, sier Hanne.

To-dagers kurs 

På frokostseminaret 5. april benyttet Storform anledningen til å lansere et helt nytt todagers kurs med tittelen ”LEAN og ledelse”. Kurset går av stabelen i juni 2017. For å lese mer om kurset se her; http://www.storform.no/tjenester/lean-og-ledelse/