Storfornøyd med LEAN og ledelsekurs

image description

Storforms kurs i LEAN & LEDELSE gikk av stabelen ved Dyreparken Hotell denne uken. Kurset var fulltegnet med venteliste. Nå blir det nytt kurs i desember!

Storform inviterte denne uken ledere fra hele Agder til et to-dagers LEAN- og ledelsekurs “ombord” i Noas Ark ved Kristiansand dyrepark. Kurset skulle hjelpe lederne finne nye måter å effektivisere driften i sine foretak ved hjelp av LEAN. LEAN er en arbeidsfilosofi som har sine røtter i den japanske bilindustrien.

Det var partner i StorformTorbjørn Hekneby som ledet kurset for de 30 deltakerne. Sammen med sitt team holdt han foredrag og hadde åpen dialog med kursdeltakerne om hva LEAN er og hva det IKKE er. Med vekt på kultur og ledelse gikk Storform grundig til verks og gav innblikk i historien bak filosofien som senere er blitt kjent som LEAN. Storform er i gang med en Nærings-PHD om nettopp dette tema.

Storform fikk i etterkant av kurset skryt for å ha skilt seg ut i fra andre LEAN-kurs ved å ha mer fokus på å aktivisere deltakerne gjennom flere workshop-aktiviteter.

-Vi føler at det gikk veldig bra, vi prøvde å kjøre et litt annerledes kursopplegg denne gangen med litt andre aktiviteter så det var godt å se at det ble tatt godt i mot, sier konsulent i Storform Anne Gunn Langeid.

LEAN-verktøyet har vært noe som lenge har vært forbundet med produksjonsindustrien, men det var flere aktører som kom til kurset fra offentlig-sektor og service-industrien som begynner å se måter de kan implementere LEAN i sine virksomheter. Når vi snakket med flere av deltakerne i etterkant var det mange av de lokale lederne som sa de nå hadde planer om å komme i gang med å implementere LEAN. Blant disse var Marte Almås fra Grimstad kommunes nye Bygg og Eiendomsenhet.

-Jeg har jo vært med en gang før og opplevde at det fortsatt var ting som ble tatt opp som vi ikke hadde tenkt over når vi jobber, det var en del jeg kjente igjen fra sist men det var på en måte en, Vi vil nå jobbe med Storform for å komme i gang. Men en slik forbedringsprosess i en kommune vil vel ta litt lenger tid enn en vanlig bedrift, men vi har troen, sier Almås.

Arrangørene selv er også godt fornøyde med to-dagers kurset, Storformstaben mener de fikk formidlet det de ønsket og vil nå gå i gang med å hjelpe flere av virksomhetene i gang.

-Det ble jo veldig gøy ettersom at vi fikk ganske mange deltakere, vi er kjempefornøyde med at de som var med virket engasjerte og var veldig aktive. Allerede på dag 1 så følte vi traff noe hos deltakerne, sier Langeid.

Kurset hadde som siste innslag besøk av en gjesteforedragsholder i form av Wayne Fåland fra Elkem, hvor han arbeider som EBS (Elkem Business System) direktør, en jobb som innebærer å sørge for at Elkems egen LEAN-strategi blir tatt i bruk på en ordentlig måte.

Faaland fortalte deltakerne om hvordan LEAN-verktøyet ble avgjørende for hvorfor Elkem var i stand til å gå fra å være på nippet til å måtte erklæres konkurs, til å nå være en av verdens største og mest effektive i deres bransje.

 

 

Storform har alt planlagt et nytt to-dagers «LEAN og ledelse»kurs 12. & 13. desember, mer informasjon om det kan finnes her.